Lecsós tollhegy csirkemellel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg penne (tollhegy tészta)
- 1 kg paprika
- 0,5 kg paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 ek libazsír
- chili ízlés szerint
- 1 ek piros paprika
- 20 dkg bacon (szeletelt)
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós, forró vízben kifőzöm, ha kész, leszűröm.
A hagymát kockára aprítom, és a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom az áttört fokhagymát és a felaprított bacont.
Pár perc pirítás után hozzáadom a karikára vágott paprikát és a felkockázott csirkemellet. Sózom, borsozom, és 10 percig fedő alatt főzöm.
Hozzáadom a chilit, megszórom pirospaprikával, és a feldarabolt paradicsommal készre főzöm.
Végül összekeverem a tésztával, és tálalom.
A lecsós tollhegy csirkemellel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

