Lecsós szelet recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 700 g lecsó
- 1 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Tarhonya:
- 30 dkg tarhonya
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 l víz
- 1 kk só
Elkészítése:
A filé mindkét oldalát besózzuk és kevés olajon elősütjük, majd tányérra szedjük és félretesszük.
A hagymát kettévágjuk, felszeleteljük, a szalonnát apróra vágjuk és megsütjük a hagymával, majd ehhez adjuk a lecsót, a húsokat beletesszük, fűszerezzük és kb 10 perc alatt puhára főzzük.
Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, felöntjük a vízzel, sózzuk és puhára főzzük. Amikor megfőtt, lefedjük és pár percig hagyjuk állni.
Tipp:
A lecsót saját paradicsomból és paprikából főztük be, de a bolti is jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »