Lecsós máj recept

Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb paradicsom
- 3-4 nagyobb paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb 6-10 dkg zsiradék (ízlés szerint, hogy mennyire szeretnénk szaftosra)
- 1 kg megtisztított máj
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Aztán hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, megforgatom a hagymás-zsiradékban. Aztán kevés vizet öntök hozzá és kevés pirospaprikát szórok rá. Fedő alatt párolom addig, míg a paradicsomszeletek szét nem mállnak.
Aztán belerakom a májat, összekeverem a lecsóval, fűszerezem ízlés szerint. Személy szerint én delikátot és piros aranyat szoktam használni, utóbbi csípős. Fedő alatt puhára párolom és már tálalható is.
Tipp:
A tálalás történhet rizzsel, kenyérrel, mindenkinek ízlése szerint.
Elkészítés nagyon egyszerű, szerintem mindenki tudja, de azért kezdő szakácsok számára segíthet a leírás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »