Lecsós máj recept

Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb paradicsom
- 3-4 nagyobb paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb 6-10 dkg zsiradék (ízlés szerint, hogy mennyire szeretnénk szaftosra)
- 1 kg megtisztított máj
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Aztán hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, megforgatom a hagymás-zsiradékban. Aztán kevés vizet öntök hozzá és kevés pirospaprikát szórok rá. Fedő alatt párolom addig, míg a paradicsomszeletek szét nem mállnak.
Aztán belerakom a májat, összekeverem a lecsóval, fűszerezem ízlés szerint. Személy szerint én delikátot és piros aranyat szoktam használni, utóbbi csípős. Fedő alatt puhára párolom és már tálalható is.
Tipp:
A tálalás történhet rizzsel, kenyérrel, mindenkinek ízlése szerint.
Elkészítés nagyon egyszerű, szerintem mindenki tudja, de azért kezdő szakácsok számára segíthet a leírás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »