Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós csirkepaprikás recept

Lecsós csirkepaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 púpos ek tyúkzsír
    • 2 közepes paradicsom
    • 2 kisebb fehér paprika
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 ek házi darált pirospaprika
    • 1 tk őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

    Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apró kockára, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva fehéredésig pirítjuk.

    Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot (a héját érdemes eltávolítani), a paprikát, a darált paprikát.

    Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még sok víz maradna rajta, a fedőt levéve hagyjuk azt elfőni.

    Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek