Lecsós csirkepaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 púpos ek tyúkzsír
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 kisebb fehér paprika
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 ek házi darált pirospaprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított húst kockára vágjuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni.

Minden zöldséget jól megtisztítunk, majd a paradicsomot nagyobb darabokra, a paprikát apró kockára, a vöröshagymát nagyobb kockára vágjuk. A felhevített tyúkzsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd a csirkét hozzáadva fehéredésig pirítjuk.

Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot (a héját érdemes eltávolítani), a paprikát, a darált paprikát.

Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ha még sok víz maradna rajta, a fedőt levéve hagyjuk azt elfőni.

Melegen, nokedli körettel kínáljuk.