Lecsós csirkemell párolt rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- só
- őrölt bors
- olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ü lecsó
- 0,5 kg rizs
- fél zöld paprika
Elkészítése:
A csirkemellet ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal és egy tepsibe helyezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 15 perc elteltével – miután a hús megpárolódott- rátörjük a fokhagymát és tovább sütjük. Amikor a hús már puha, ráborítjuk a lecsót és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.
A megmosott, átválogatott rizst kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, egy fél zöldpaprikát adunk hozzá, majd fedő alatt készre pároljuk és melegen a lecsós szelettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »