Lecsós csirkemell párolt rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- só
- őrölt bors
- olaj
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 ü lecsó
- 0,5 kg rizs
- fél zöld paprika
Elkészítése:
A csirkemellet ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal és egy tepsibe helyezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.
Kb 15 perc elteltével – miután a hús megpárolódott- rátörjük a fokhagymát és tovább sütjük. Amikor a hús már puha, ráborítjuk a lecsót és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.
A megmosott, átválogatott rizst kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, egy fél zöldpaprikát adunk hozzá, majd fedő alatt készre pároljuk és melegen a lecsós szelettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

