Lecsós csirkemell párolt rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • őrölt bors
  • olaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 ü lecsó
  • 0,5 kg rizs
  • fél zöld paprika

Elkészítése:

A csirkemellet ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal és egy tepsibe helyezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük.

Kb 15 perc elteltével – miután a hús megpárolódott- rátörjük a fokhagymát és tovább sütjük. Amikor a hús már puha, ráborítjuk a lecsót és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe.

A megmosott, átválogatott rizst kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, egy fél zöldpaprikát adunk hozzá, majd fedő alatt készre pároljuk és melegen a lecsós szelettel tálaljuk.