Lapcsánka bundás csirkenyárs recept

Hozzávalók:
- 1 nagy pár csirkemell filé
- 0,5 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
Bundához:
- 2 közepes krumpli
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek liszt
- 4 ek tej
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket kb. 2,5*2,5 cm-es kockára vágjuk és meghintjük sóval, borssal, jól összeforgatjuk.
Kettétört saslikpálcára húzzuk.
Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.
A bundához a krumplikat sajtreszelőn lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, sóval, fokhagymakrémmel.
Beleszórjuk a lisztet és a tejjel lazítjuk.
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk.
A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. A tésztát egy kicsit rákanalazzuk, hogy picit vastagabb legyen rajta a bunda.
A forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Amikor az ebédhez a húst megvettem, még nem tudtam pontosan, hogy milyen formában kerül majd az asztalra. Aztán kezembe került pár krumpli és így már jött is az ötlet, hogy bundás legyen, mégpedig lapcsánka bundás.
Ebből a csirkéből nekem 8 nyárs lett, amihez köretként most csak friss zöldségeket és csalamádét fogyasztottunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »