Lapcsánka bundás csirkenyárs recept

Hozzávalók:
- 1 nagy pár csirkemell filé
- 0,5 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
- olaj bőven a sütéshez
Bundához:
- 2 közepes krumpli
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek liszt
- 4 ek tej
- 1 csapott kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket kb. 2,5*2,5 cm-es kockára vágjuk és meghintjük sóval, borssal, jól összeforgatjuk.
Kettétört saslikpálcára húzzuk.
Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.
A bundához a krumplikat sajtreszelőn lereszeljük, elkeverjük a tojásokkal, sóval, fokhagymakrémmel.
Beleszórjuk a lisztet és a tejjel lazítjuk.
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk.
A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a masszában. A tésztát egy kicsit rákanalazzuk, hogy picit vastagabb legyen rajta a bunda.
A forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Amikor az ebédhez a húst megvettem, még nem tudtam pontosan, hogy milyen formában kerül majd az asztalra. Aztán kezembe került pár krumpli és így már jött is az ötlet, hogy bundás legyen, mégpedig lapcsánka bundás.
Ebből a csirkéből nekem 8 nyárs lett, amihez köretként most csak friss zöldségeket és csalamádét fogyasztottunk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »