Különleges, ínyenc hamburger recept
Hozzávalók:
- 4 kislepény vagy 1 óriás lepény
1. réteg:
- 200 g füstölt szalonna
- 6 evőkanál grill vagy barbeque szósz
- 2 fej lilahagyma
- rozmaring
- só, bors
2. réteg
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 5 evőkanál liszt
- 2-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál só
- olaj a sütéshez
3. réteg:
- 5 evőkanál tejföl
- 5 evőkanál majonéz
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
4. réteg:
- rukkola
- édes chiliszósz
Elkészítése:
Először előkészítjük a lepényeket. Levágjuk a lepények felső egyharmadát és félretesszük. Az alsó részekből kiszedjük a belsejét, úgy, hogy a végén egy kis kosár formát kapjunk, amibe majd a rétegeket tehetjük.
Az első réteg elkészítéséhez felkockázzuk a lilahagymát és felcsíkozzuk a szalonnát. Ezeket serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és megdinszteljük. Amikor kész, hozzáadjuk a grill vagy barbeque szószt és alaposan összekeverjük. Ezt a szószt szétosztjuk a lepényekben.
A második réteg készítéskor felkockázzuk a húst, fűszerezzük, majd bepanírozzuk a szokott módon, annyi külömbséggel, hogy a zsemlemorzsát összekeverjük a paprikával és a sóval, és ebbe a bundába forgatjuk bele a lisztezett, tojásozott húsdarabokat. Olajban kisütjük és szétosztjuk a lepényekben az első réteg tetején.
A harmadik réteg ismét egy szósz, amihez a tejfölt és a majonézt elkeverjük a fűszerekkel és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezt a húsréteg tetejére kenjük.
Az utolsó, negyedik réteg mindössze annyiból áll, hogy aprított rukkolát szórunk a harmadik rétegre, a lepény levágott felső egyharmadát pedig megkenjük édes chiliszósszal. A lepény tetejét ráborítjuk az alsó, töltött részre és már lehet is enni.
Tipp:
Ez egy igazán különleges hamburger, a siker garantált! Egyszerre sós, ropogós, krémes, picit édes és csípős, valamit fűszeres. Remélem másoknak is hamar a kedvence lesz! :)