Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Különleges, ínyenc hamburger recept

Különleges, ínyenc hamburger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 kislepény vagy 1 óriás lepény

    1. réteg:

    • 200 g füstölt szalonna
    • 6 evőkanál grill vagy barbeque szósz
    • 2 fej lilahagyma
    • rozmaring
    • só, bors

    2. réteg

    • 500 g csirkemellfilé
    • só, bors
    • 5 evőkanál liszt
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál zsemlemorzsa
    • 4 evőkanál pirospaprika
    • 2 evőkanál só
    • olaj a sütéshez

    3. réteg:

    • 5 evőkanál tejföl
    • 5 evőkanál majonéz
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors

    4. réteg:

    • rukkola
    • édes chiliszósz

    Elkészítése:

    Először előkészítjük a lepényeket. Levágjuk a lepények felső egyharmadát és félretesszük. Az alsó részekből kiszedjük a belsejét, úgy, hogy a végén egy kis kosár formát kapjunk, amibe majd a rétegeket tehetjük.

    Az első réteg elkészítéséhez felkockázzuk a lilahagymát és felcsíkozzuk a szalonnát. Ezeket serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és megdinszteljük. Amikor kész, hozzáadjuk a grill vagy barbeque szószt és alaposan összekeverjük. Ezt a szószt szétosztjuk a lepényekben.

    A második réteg készítéskor felkockázzuk a húst, fűszerezzük, majd bepanírozzuk a szokott módon, annyi külömbséggel, hogy a zsemlemorzsát összekeverjük a paprikával és a sóval, és ebbe a bundába forgatjuk bele a lisztezett, tojásozott húsdarabokat. Olajban kisütjük és szétosztjuk a lepényekben az első réteg tetején.

    A harmadik réteg ismét egy szósz, amihez a tejfölt és a majonézt elkeverjük a fűszerekkel és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezt a húsréteg tetejére kenjük.

    Az utolsó, negyedik réteg mindössze annyiból áll, hogy aprított rukkolát szórunk a harmadik rétegre, a lepény levágott felső egyharmadát pedig megkenjük édes chiliszósszal. A lepény tetejét ráborítjuk az alsó, töltött részre és már lehet is enni.

    Tipp:

    Ez egy igazán különleges hamburger, a siker garantált! Egyszerre sós, ropogós, krémes, picit édes és csípős, valamit fűszeres. Remélem másoknak is hamar a kedvence lesz! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá