Különleges, ínyenc hamburger recept
Hozzávalók:
- 4 kislepény vagy 1 óriás lepény
1. réteg:
- 200 g füstölt szalonna
- 6 evőkanál grill vagy barbeque szósz
- 2 fej lilahagyma
- rozmaring
- só, bors
2. réteg
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 5 evőkanál liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál pirospaprika
- 2 evőkanál só
- olaj a sütéshez
3. réteg:
- 5 evőkanál tejföl
- 5 evőkanál majonéz
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
4. réteg:
- rukkola
- édes chiliszósz
Elkészítése:
Először előkészítjük a lepényeket. Levágjuk a lepények felső egyharmadát és félretesszük. Az alsó részekből kiszedjük a belsejét, úgy, hogy a végén egy kis kosár formát kapjunk, amibe majd a rétegeket tehetjük.
Az első réteg elkészítéséhez felkockázzuk a lilahagymát és felcsíkozzuk a szalonnát. Ezeket serpenyőbe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és megdinszteljük. Amikor kész, hozzáadjuk a grill vagy barbeque szószt és alaposan összekeverjük. Ezt a szószt szétosztjuk a lepényekben.
A második réteg készítéskor felkockázzuk a húst, fűszerezzük, majd bepanírozzuk a szokott módon, annyi külömbséggel, hogy a zsemlemorzsát összekeverjük a paprikával és a sóval, és ebbe a bundába forgatjuk bele a lisztezett, tojásozott húsdarabokat. Olajban kisütjük és szétosztjuk a lepényekben az első réteg tetején.
A harmadik réteg ismét egy szósz, amihez a tejfölt és a majonézt elkeverjük a fűszerekkel és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Ezt a húsréteg tetejére kenjük.
Az utolsó, negyedik réteg mindössze annyiból áll, hogy aprított rukkolát szórunk a harmadik rétegre, a lepény levágott felső egyharmadát pedig megkenjük édes chiliszósszal. A lepény tetejét ráborítjuk az alsó, töltött részre és már lehet is enni.
Tipp:
Ez egy igazán különleges hamburger, a siker garantált! Egyszerre sós, ropogós, krémes, picit édes és csípős, valamit fűszeres. Remélem másoknak is hamar a kedvence lesz! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

