Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricás csirkemell – Casserole recept

Kukoricás csirkemell – Casserole
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemell filé
    • 200 g morzsolt csemegekukorica
    • 250 g tejföl
    • 150 g natúr joghurt
    • egy csokor petrezselyemzöld
    • bors
    • tárkony
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kakukkfű
    • 1 ek finomliszt
    • 100 gramm reszelt trappista sajt
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon elősütöm.

    A tejfölt a joghurttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a kukoricát is. (Ha mirelit, vagy nyers, főzzük meg előtte.)

    Az elkészült csirkemellet egy tűzálló tálba helyezem, ráöntöm a szószt, meghintem reszelt sajttal.

    180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.

    Köretként rizzsel, bulgurral, vagy kölessel tálalom.

    A kukoricás csirkemell – casserole kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 161 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá