Kukoricás csirkemell – Casserole recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 200 g morzsolt csemegekukorica
- 250 g tejföl
- 150 g natúr joghurt
- egy csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- tárkony
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kakukkfű
- 1 ek finomliszt
- 100 gramm reszelt trappista sajt
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon elősütöm.
A tejfölt a joghurttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a kukoricát is. (Ha mirelit, vagy nyers, főzzük meg előtte.)
Az elkészült csirkemellet egy tűzálló tálba helyezem, ráöntöm a szószt, meghintem reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.
Köretként rizzsel, bulgurral, vagy kölessel tálalom.
A kukoricás csirkemell – casserole kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »