Kukoricás csirkemell – Casserole recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 200 g morzsolt csemegekukorica
- 250 g tejföl
- 150 g natúr joghurt
- egy csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- tárkony
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kakukkfű
- 1 ek finomliszt
- 100 gramm reszelt trappista sajt
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon elősütöm.
A tejfölt a joghurttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a kukoricát is. (Ha mirelit, vagy nyers, főzzük meg előtte.)
Az elkészült csirkemellet egy tűzálló tálba helyezem, ráöntöm a szószt, meghintem reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.
Köretként rizzsel, bulgurral, vagy kölessel tálalom.
A kukoricás csirkemell – casserole kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


