Kukoricás csirkemell – Casserole

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell filé
  • 200 g morzsolt csemegekukorica
  • 250 g tejföl
  • 150 g natúr joghurt
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • tárkony
  • 1 tojás
  • kakukkfű
  • 1 ek finomliszt
  • 100 gramm reszelt trappista sajt
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd egy teflon serpenyőben kevés olajon elősütöm.

A tejfölt a joghurttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel csomómentesre keverem, majd hozzáadom a kukoricát is. (Ha mirelit, vagy nyers, főzzük meg előtte.)

Az elkészült csirkemellet egy tűzálló tálba helyezem, ráöntöm a szószt, meghintem reszelt sajttal.

180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.

Köretként rizzsel, bulgurral, vagy kölessel tálalom.