Kukoricás csirkemell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 kis doboz kukorica konzerv
- kevés póréhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 30 dkg vékonyra szeletelt füstölt bacon
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítése:
A felkockázott csirkemell filét némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve összekeverjük a kukoricával, a póréhagymával és a reszelt sajttal.
Az öntethez felverjük a tojásokat, a tejföllel és a liszttel alaposan összekeverjük, majd a hússal is összeforgatjuk.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélük kilógjon. Beleöntjük a masszát, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve sütjük előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 órát, majd a végén az alufóliát lehúzva pirosra sütjük.
Langyosan szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.