Kukoricás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 kis doboz kukorica konzerv
- kevés póréhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek tejföl
- 3 ek liszt
- 30 dkg vékonyra szeletelt füstölt bacon
- só
- bors
- fokhagyma
Elkészítése:
A felkockázott csirkemell filét némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve összekeverjük a kukoricával, a póréhagymával és a reszelt sajttal.
Az öntethez felverjük a tojásokat, a tejföllel és a liszttel alaposan összekeverjük, majd a hússal is összeforgatjuk.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélük kilógjon. Beleöntjük a masszát, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve sütjük előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 órát, majd a végén az alufóliát lehúzva pirosra sütjük.
Langyosan szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

