Kukoricás csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 kis doboz kukorica konzerv
  • kevés póréhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek liszt
  • 30 dkg vékonyra szeletelt füstölt bacon
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítése:

A felkockázott csirkemell filét némi sóval, borssal, fokhagymával fűszerezve összekeverjük a kukoricával, a póréhagymával és a reszelt sajttal.

Az öntethez felverjük a tojásokat, a tejföllel és a liszttel alaposan összekeverjük, majd a hússal is összeforgatjuk.

Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal úgy, hogy a szélük kilógjon. Beleöntjük a masszát, ráhajtjuk a szalonnát és alufóliával lefedve sütjük előmelegített sütőben 180 fokon kb 1 órát, majd a végén az alufóliát lehúzva pirosra sütjük.
Langyosan szeleteljük.