Kukoricapelyhes rántott csirke recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke mell
- 1 doboz joghurt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 2 bögre kukoricapehely
- fokhagymás fűszerkeverék, só, erőspista
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet kb. 8 szeletre vágjuk és beszórjuk fűszersóval. A joghurtot összekeverjük a tojással, ízesítjük sóval és ha csípősen szeretjük akkor erős pistával.
Ebben a keverékben pácoljuk a húst legalább 2 órát, de inkább egy éjszakát.
A kukoricapelyhet durvára daráljuk, vagy sodrófával összetörjük, és ebbe forgatjuk meg a joghurtos-tojásos husikat. Sütés előtt érdemes egy kicsit pihentetni, hogy ne legyen nagyon kemény a panír.
Készülhet csirkecombból is, de azt én kiolajozott tepsibe rakom és sütőben sütöm meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »