Krumplis csirketallérok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli (3 közepes)
- 50 dkg csirkemellfilé (1 nagy filézett mell)
- 0,5 közepes vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
- 0,5 kk morzsolt majoránna
- 0,5 kk őrölt pirospaprika
- 2 púpos ek zsemlemorzsa
- 6-7 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított krumplit egyben, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni, kihűlni.
A csirkemellet húsdarálón ledaráljuk. A hagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra.
A darált csirkemellet egy tálba rakjuk, belereszeljük a reszelő nagy lyukán a krumplikat, beleszórjuk a vöröshagymát. Beleütünk egy tojást, ízesítjük a fűszerekkel. Kézzel jól összedolgozzuk. (Nekem kicsit lágy lett, ezért adtam még hozzá 2 ek zsemlemorzsát.)
Majd nagyobb diónyi adagokból golyókat készítünk, amit ellapítunk.
Egy nagyobb serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Az egész család nagy csirkerajongó, jöhet bármikor, ebédre vagy vacsorára. Ránézésre kicsit a fasírtra hasonlít, de kóstolás után rá kell jönni, hogy ez attól sokkal finomabb. Inkább egy csirkés hamburger pogácsára emlékeztet. A hagymától igazán különleges az íze. A fokhagyma egyáltalán nem hiányzik belőle. Biztosan máskor is készül majd nálunk.
18 db tallér lett ebből az adag masszából.
A krumplis csirketallérok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 4 g