Krumplis csirketallérok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli (3 közepes)
  • 50 dkg csirkemellfilé (1 nagy filézett mell)
  • 0,5 közepes vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 0,5 kk morzsolt majoránna
  • 0,5 kk őrölt pirospaprika
  • 2 púpos ek zsemlemorzsa
  • 6-7 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megtisztított krumplit egyben, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni, kihűlni.
A csirkemellet húsdarálón ledaráljuk. A hagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra.

A darált csirkemellet egy tálba rakjuk, belereszeljük a reszelő nagy lyukán a krumplikat, beleszórjuk a vöröshagymát. Beleütünk egy tojást, ízesítjük a fűszerekkel. Kézzel jól összedolgozzuk. (Nekem kicsit lágy lett, ezért adtam még hozzá 2 ek zsemlemorzsát.)

Majd nagyobb diónyi adagokból golyókat készítünk, amit ellapítunk.

Egy nagyobb serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Az egész család nagy csirkerajongó, jöhet bármikor, ebédre vagy vacsorára. Ránézésre kicsit a fasírtra hasonlít, de kóstolás után rá kell jönni, hogy ez attól sokkal finomabb. Inkább egy csirkés hamburger pogácsára emlékeztet. A hagymától igazán különleges az íze. A fokhagyma egyáltalán nem hiányzik belőle. Biztosan máskor is készül majd nálunk.

18 db tallér lett ebből az adag masszából.