Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított krumplit egyben, bő vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni, kihűlni.
A csirkemellet húsdarálón ledaráljuk. A hagymát felkockázzuk, nem szükséges túl apróra.
A darált csirkemellet egy tálba rakjuk, belereszeljük a reszelő nagy lyukán a krumplikat, beleszórjuk a vöröshagymát. Beleütünk egy tojást, ízesítjük a fűszerekkel. Kézzel jól összedolgozzuk. (Nekem kicsit lágy lett, ezért adtam még hozzá 2 ek zsemlemorzsát.)
Majd nagyobb diónyi adagokból golyókat készítünk, amit ellapítunk.
Egy nagyobb serpenyőben kb. másfél ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Az egész család nagy csirkerajongó, jöhet bármikor, ebédre vagy vacsorára. Ránézésre kicsit a fasírtra hasonlít, de kóstolás után rá kell jönni, hogy ez attól sokkal finomabb. Inkább egy csirkés hamburger pogácsára emlékeztet. A hagymától igazán különleges az íze. A fokhagyma egyáltalán nem hiányzik belőle. Biztosan máskor is készül majd nálunk.
18 db tallér lett ebből az adag masszából.