Kornél csirke tortája recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg szeletelt bacon
- 0,5 kg brokkoli (esetleg 0,5 sárgarépa, de el is hagyható)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 6d FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg lágyabb sajt
- 15-20 dkg liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
Egy kapcsos, 28 cm-es tortaformát kibélelünk a vékony bacon szeletekkel, úgy, hogy túl lógjon a peremen.
A vékony szeletekre vágott csirkemellet kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután 3 db tojást felverünk. A csirkét lisztbe, tojásba mártjuk, majd a lereszelt sajtba. Ezután a kibélelt formába szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
A következő réteg a brokkoli (én a közepébe néhány répa szeletet rejtettem).A következő sor ismét csirke (lisztbe, tojásba, sajtba mártva).
Ezután a tejszínt a 3 tojással, 2 evőkanál liszttel és a maradék sajttal összekeverjük, ízlés szerint só, bors, szerecsendió kerüljön bele. A keverékkel leöntjük a rakottast. A szalonna szeleteket ráhajtogatjuk.
160-170 fokon 1 óra alatt megsül. A tetejét célszerű fóliával lefedni, mert a szalonna hamar megsül. A végén szép pirosra pirítjuk.
Ha nincs tökéletesen záródó forma (kifolyik könnyen!), jobb tűzálló tállal dolgozni. 10-15 perc állás után szépen szeletelhető.
Krumplipüré, rizs vagy bármilyen saláta illik hozzá.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nem tanács, csak story. Egy igazi fehérje bomba, 17 éves nevelt fiam kapta szülinapjára, aki karácsonyi gyerek. Jó sokat keresgéltem mindenféle oldalakon, de nem találtam az igazit. Így sikerült megoldani.