Kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával recept
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 10-15 dkg parasztkolbász
- 80 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- majoránna
- őrölt kömény
- bors
- só
Elkészítése:
A megtisztított csirkecombokat majoránnával, borssal fűszerezzük és besózzuk (a sózással vigyázzunk, mert a kolbásztól is kaphat egy kis sós ízt). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk (igény szerit lehúzhatjuk a bőrét), és ügyesen a csirkecombok bőre alá rakosgatjuk, tehát ezzel töltjük meg.
Sütőben szép pirosra sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és amikor már jól meghűlt, nagy lyukú reszelőn „hosszában” lereszeljük.
A hagymát félkarikákra szeleteljük, egy kis zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a burgonyát, és jól összepirítjuk. Sózzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük.
Tipp:
Ezt a burgonya köretet egy kis kefirrel vagy tejföllel önmagában vacsorára is fogyaszthatjuk.
A kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

