Kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával recept

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 10-15 dkg parasztkolbász
- 80 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- majoránna
- őrölt kömény
- bors
- só
Elkészítése:
A megtisztított csirkecombokat majoránnával, borssal fűszerezzük és besózzuk (a sózással vigyázzunk, mert a kolbásztól is kaphat egy kis sós ízt). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk (igény szerit lehúzhatjuk a bőrét), és ügyesen a csirkecombok bőre alá rakosgatjuk, tehát ezzel töltjük meg.
Sütőben szép pirosra sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és amikor már jól meghűlt, nagy lyukú reszelőn „hosszában” lereszeljük.
A hagymát félkarikákra szeleteljük, egy kis zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a burgonyát, és jól összepirítjuk. Sózzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük.
Tipp:
Ezt a burgonya köretet egy kis kefirrel vagy tejföllel önmagában vacsorára is fogyaszthatjuk.
A kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »