Kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával recept

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 10-15 dkg parasztkolbász
- 80 dkg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- majoránna
- őrölt kömény
- bors
- só
Elkészítése:
A megtisztított csirkecombokat majoránnával, borssal fűszerezzük és besózzuk (a sózással vigyázzunk, mert a kolbásztól is kaphat egy kis sós ízt). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk (igény szerit lehúzhatjuk a bőrét), és ügyesen a csirkecombok bőre alá rakosgatjuk, tehát ezzel töltjük meg.
Sütőben szép pirosra sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és amikor már jól meghűlt, nagy lyukú reszelőn „hosszában” lereszeljük.
A hagymát félkarikákra szeleteljük, egy kis zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a burgonyát, és jól összepirítjuk. Sózzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük.
Tipp:
Ezt a burgonya köretet egy kis kefirrel vagy tejföllel önmagában vacsorára is fogyaszthatjuk.
A kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »