Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kólában sült csirkecomb recept

Kólában sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 csirkecomb
    • 250 ml kóla
    • BBQ mártás vagy otthon készített változata az alábbiakból: mustár, ketchup, méz, balzsamecet, só, bors és 1 fej lila hagyma beleaprítva.

    Körethez:

    • burgonya
    • édesburgonya
    • kis csokor medvehagyma
    • bors
    • kevés mangalica zsír

    Elkészítése

    A húsokat kétfelé vágom, jól megmosom és papírtörlővel megszárítom. Egy jénai tálba helyezem majd megsózom. Közben a BBQ mártást elkeverem a kólával – egy kicsit pezsegni fog. Ezt a mártást ráöntöm a csirkére, amit letakarva előmelegített sütőben nagyjából 1 órán keresztül sütöm. A mártás közben be fog sűrűsödni, ezzel érdemes néha locsolgatni a húst.

    A burgonyákat karikákra vágom, jól megmosom tepsibe rakom. Fűszerezem sóval, borssal és megszórom az apróra vágott medvehagymával is. Tetejére teszek 2-3 kk mangalica zsírt illetve kevés vizet. Lefedve mehet a sütőbe a hús mellé.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá