Kólában sült csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 csirkecomb
  • 250 ml kóla
  • BBQ mártás vagy otthon készített változata az alábbiakból: mustár, ketchup, méz, balzsamecet, só, bors és 1 fej lila hagyma beleaprítva.

Körethez:

  • burgonya
  • édesburgonya
  • kis csokor medvehagyma
  • bors
  • kevés mangalica zsír

Elkészítése

A húsokat kétfelé vágom, jól megmosom és papírtörlővel megszárítom. Egy jénai tálba helyezem majd megsózom. Közben a BBQ mártást elkeverem a kólával – egy kicsit pezsegni fog. Ezt a mártást ráöntöm a csirkére, amit letakarva előmelegített sütőben nagyjából 1 órán keresztül sütöm. A mártás közben be fog sűrűsödni, ezzel érdemes néha locsolgatni a húst.

A burgonyákat karikákra vágom, jól megmosom tepsibe rakom. Fűszerezem sóval, borssal és megszórom az apróra vágott medvehagymával is. Tetejére teszek 2-3 kk mangalica zsírt illetve kevés vizet. Lefedve mehet a sütőbe a hús mellé.