Kókuszkéregben sült csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tk curry
- 1 tk marokkói csirke fűszerkeverék
- 0,5 tk chili
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a citrom levét és reszelt héjat, ízlés szerint sót, őrölt borsot, a kókuszreszeléket és az olívaolajat.
Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)
Ameddig a csirkeszárnyak elkészülnek készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
A kókuszkéregben sült csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »