Kókuszkéregben sült csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tk curry
- 1 tk marokkói csirke fűszerkeverék
- 0,5 tk chili
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a citrom levét és reszelt héjat, ízlés szerint sót, őrölt borsot, a kókuszreszeléket és az olívaolajat.
Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)
Ameddig a csirkeszárnyak elkészülnek készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
A kókuszkéregben sült csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »