Kókuszkéregben sült csirkeszárny recept
Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tk curry
- 1 tk marokkói csirke fűszerkeverék
- 0,5 tk chili
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítése:
Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a citrom levét és reszelt héjat, ízlés szerint sót, őrölt borsot, a kókuszreszeléket és az olívaolajat.
Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)
Ameddig a csirkeszárnyak elkészülnek készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
A kókuszkéregben sült csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


