Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus libasült recept

Klasszikus libasült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 db liba comb
    • 2 db liba mell
    • 1 kisebb fej lila káposzta
    • 2 db savanykás alma
    • 2 fej vörös hagyma
    • bors
    • 0,5 dl vörösbor ecet
    • cukor
    • 1,5 kg burgonya

    Elkészítése:

    A húsokat megtisztítom, a mellek bőrét vigyázva, hogy ne vágjam át bevagdosom. Sózom, borsozom, serpenyőben bőrével lefelé kezdve minden oldalát szép pirosra sütöm. Tepsibe teszem, én 2 dl vizet öntök alá, de ezt fel lehet cserélni vörös borral. Lefedem és lassú tűzön 1,5-2 órát párolom, majd a fedőt eltávolítom és 15-20 perc alatt szép pirosra sütöm.

    A párolt káposztához, a káposztát elfelezem, torzsáját kivágom, és vékony szálakra szeletelem. Lesózom, összekeverem, kb. 20 percig pihentetem. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizálom, a hagymát megdinsztelem benne és a köményt is megfuttatom rajta. Beleforgatom a káposztát, a csíkokra vágott almát, meglocsolom ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpárolom.

    A burgonyát megtisztítom és enyhén sós vízben megfőzöm. A hagymát kevés libazsíron arany barnára sütöm, az összetört burgonyát még ezzel együtt lepirítom.

    Tálalásnál a hús alatt keletkező szaftot kevés liszttel vagy keményítővel besűrítem. Tálalásnál ezzel locsolom körbe a sülteket.

    Tipp:

    Időigényes, de annál finomabb!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá