Kínai rizses csirke recept

Hozzávalók:
- 30 dkg friss káposzta
- 20 dkg csirkemell
- 20 dkg rizs
- 1 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel megfőzzük, majd félretesszük.
A húst felkockázzuk, a káposztát csíkokra vágjuk, a fokhagymát és a répát megtisztítjuk. A répát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
Az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Beletesszük a káposztát, a répát, és kavargatva 5 percig sütjük. Felöntjük a paradicsomlével, a szójaszósszal, 1 dl vízzel, és néhány perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk a rizst és a petrezselyemzöldet.
Az egészet összeforgatjuk, és ízlés szerint még sózzuk. Petrezselyemmel hintve tálaljuk.
A kínai rizses csirke kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »