Kínai rizses csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss káposzta
  • 20 dkg csirkemell
  • 20 dkg rizs
  • 1 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A rizst kétszeres mennyiségű vízzel megfőzzük, majd félretesszük.

A húst felkockázzuk, a káposztát csíkokra vágjuk, a fokhagymát és a répát megtisztítjuk. A répát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

Az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Beletesszük a káposztát, a répát, és kavargatva 5 percig sütjük. Felöntjük a paradicsomlével, a szójaszósszal, 1 dl vízzel, és néhány perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk a rizst és a petrezselyemzöldet.

Az egészet összeforgatjuk, és ízlés szerint még sózzuk. Petrezselyemmel hintve tálaljuk.