Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai mézes-szezámmagos csirke recept

Kínai mézes-szezámmagos csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Bundához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 12 púpos ek liszt
    • 2,5 dl tej

    Sütéshez:

    • olaj bőven

    Bevonáshoz:

    • 2 ek méz
    • 3 ek szezámmag

    Elkészítése:

    Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.

    A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

    A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

    Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

    Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Érdemes több adagban kisütni.

    A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.

    Melegen, pirított tésztával kínáljuk.

    Tipp:

    Dolgozó nőként a gyerekek születése előtt gyakran ebédeltünk a kollégákkal a közeli kínaiban. Ez a csirke volt a kedvencem. Azóta itthon is többször elkészítettem már, mindig nagy sikerrel.

    A kínai mézes-szezámmagos csirke kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 241 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá