Kínai mézes-szezámmagos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Bundához:

  • 2 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 12 púpos ek liszt
  • 2,5 dl tej

Sütéshez:

  • olaj bőven

Bevonáshoz:

  • 2 ek méz
  • 3 ek szezámmag

Elkészítése:

Az alaposan megtisztított csirkemellet tetszés szerint vagy kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni és meghintjük sóval, borssal.

A masszához a tojást a fűszerekkel, az olajjal kicsit elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Érdemes több adagban kisütni.

A mézet kicsit megmelegítjük, majd a kisült csirkére csorgatjuk, meghintjük a szezámmaggal és kicsit összerázzuk, hogy minden darabot rendesen bevonjon a méz és a szezámmag.

Melegen, pirított tésztával kínáljuk.

Tipp:

Dolgozó nőként a gyerekek születése előtt gyakran ebédeltünk a kollégákkal a közeli kínaiban. Ez a csirke volt a kedvencem. Azóta itthon is többször elkészítettem már, mindig nagy sikerrel.