Kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
Bundához:
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál ételízesítő
- 5-6 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 kis gerezd fokhagyma reszelve
- sütéshez olaj
Mázhoz:
- 1 tubus ketchup
- 4 ek méz
- 100 g szezámmag
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet tetszés szerint kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk.
A ketchupot a mézzel és a szezámmaggal alaposan elkeverjük, és félretesszük.
A bundához a tojást a fűszerekkel elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.
A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.
Az olajban szép barnára sütjük, kiszedjük, pár pillanatig hagyjuk lecsepegni, majd még forrón beletesszük a mézes mázba!
A kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »