Kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
Bundához:
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál ételízesítő
- 5-6 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 kis gerezd fokhagyma reszelve
- sütéshez olaj
Mázhoz:
- 1 tubus ketchup
- 4 ek méz
- 100 g szezámmag
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet tetszés szerint kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk.
A ketchupot a mézzel és a szezámmaggal alaposan elkeverjük, és félretesszük.
A bundához a tojást a fűszerekkel elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.
A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.
Az olajban szép barnára sütjük, kiszedjük, pár pillanatig hagyjuk lecsepegni, majd még forrón beletesszük a mézes mázba!
A kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »