Kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
Bundához:
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál ételízesítő
- 5-6 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 kis gerezd fokhagyma reszelve
- sütéshez olaj
Mázhoz:
- 1 tubus ketchup
- 4 ek méz
- 100 g szezámmag
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet tetszés szerint kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk.
A ketchupot a mézzel és a szezámmaggal alaposan elkeverjük, és félretesszük.
A bundához a tojást a fűszerekkel elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.
A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.
Az olajban szép barnára sütjük, kiszedjük, pár pillanatig hagyjuk lecsepegni, majd még forrón beletesszük a mézes mázba!
A kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »