Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell recept

Kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemellfilé

    Bundához:

    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • 5-6 ek liszt
    • 2 dl tej
    • 3 kis gerezd fokhagyma reszelve
    • sütéshez olaj

    Mázhoz:

     

    • 1 tubus ketchup
    • 4 ek méz
    • 100 g szezámmag

     

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet tetszés szerint kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk.

    A ketchupot a mézzel és a szezámmaggal alaposan elkeverjük, és félretesszük.

    A bundához a tojást a fűszerekkel elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

    A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

    Az olajban szép barnára sütjük, kiszedjük, pár pillanatig hagyjuk lecsepegni, majd még forrón beletesszük a mézes mázba!

    A kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 188 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 15 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá