Kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kínai mézes-ketchupos, szezámmagos csirkemell

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemellfilé

Bundához:

  • 2-3 tojás
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 5-6 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 3 kis gerezd fokhagyma reszelve
  • sütéshez olaj

Mázhoz:

 

  • 1 tubus ketchup
  • 4 ek méz
  • 100 g szezámmag

 

Elkészítése:

A megtisztított csirkemellet tetszés szerint kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk.

A ketchupot a mézzel és a szezámmaggal alaposan elkeverjük, és félretesszük.

A bundához a tojást a fűszerekkel elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.

A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.

Az olajban szép barnára sütjük, kiszedjük, pár pillanatig hagyjuk lecsepegni, majd még forrón beletesszük a mézes mázba!