Kínai édes-savanyú csirkemell kurkumás rizzsel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg friss gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 chilipaprika vagy 1 tk chilipehely
- 2 kaliforniai paprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 50 dkg ananász konzerv (aprított)
- 3 ek szezámolaj
- 2 ek napraforgóolaj
- 4 ek szójaszósz
- 2 ek cukor
- 3 dl tyúkhúsleves
- 2 tk keményítő
- 2 bögre rizs
- 4 bögre forró víz
- kurkuma
- só
- 2 tk olaj
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra szeleteljük. A chilipaprikát kimagozzuk, majd apróra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeljük.
A wokot felforrósítjuk, beleöntjük az olajakat, majd átsütjük benne a húst. Hozzáadjuk a gyömbért és a chilipaprikát, a kaliforniai paprikát, belereszeljük a fokhagymát, és kis ideig együtt sütjük.
Hozzákeverjük a paradicsomszószt és az ananászt, hozzáadjuk a szójaszószt és a cukrot, alaposan összekeverjük, végül felöntjük a levessel. Ha forr, a keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az ételhez, kis ideig forraljuk.
A rizst az olajon kissé megfuttatjuk, majd forró vízzel (vagy húsleves alaplével) felöntjük. Sózzuk, megszórjuk kurkumával, és néha átkeverve közepes lángon hagyjuk főni. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, lefedjük, letakarjuk, és így hagyjuk még legalább fél órát állni. A kurkumától szép sárga színe lesz.
Tipp:
Ha nem elég sós, akkor adhatunk hozzá még szójaszószt.
A kínai édes-savanyú csirkemell kurkumás rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »