Kijevi csirkemell recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- egy csirkemell
- 15 dkg sajt
- 15 dkg vaj
- egy csokor petrezselyem
- só
- bors
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Körethez:
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg kukorica
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre szeljük, majd kissé kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk.
Eközben elkészítjük a tölteléket. A vajat puhára olvasztjuk (ne folyósra!), de ha időben elővettük a hűtőből, szobahőmérsékleten is jól lehet vele dolgozni. Belereszeljük a sajtot, majd az apróra vágott petrezselymet és összekeverjük.
Ha kész, kezdhetjük a töltést. Tenyerünkbe veszünk egy szelet húst, beleteszünk kb egy kanálnyi tölteléket és feltekerjük.
Ha kész, jöhet a szokványos panírozás, majd napraforgó olajban lassan kisütjük.
A zöldségeket én zöldség párolóban készítettem el, de ha sós vízben megfőzzük, úgy is ugyanolyan jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »