Kijevi csirkemell recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- egy csirkemell
- 15 dkg sajt
- 15 dkg vaj
- egy csokor petrezselyem
- só
- bors
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Körethez:
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg kukorica
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre szeljük, majd kissé kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kicsit állni hagyjuk.
Eközben elkészítjük a tölteléket. A vajat puhára olvasztjuk (ne folyósra!), de ha időben elővettük a hűtőből, szobahőmérsékleten is jól lehet vele dolgozni. Belereszeljük a sajtot, majd az apróra vágott petrezselymet és összekeverjük.
Ha kész, kezdhetjük a töltést. Tenyerünkbe veszünk egy szelet húst, beleteszünk kb egy kanálnyi tölteléket és feltekerjük.
Ha kész, jöhet a szokványos panírozás, majd napraforgó olajban lassan kisütjük.
A zöldségeket én zöldség párolóban készítettem el, de ha sós vízben megfőzzük, úgy is ugyanolyan jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

