Kijevi csirkemell recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- só
- bors
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- 12 dkg vaj
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 tk petrezselyemzöld aprítva
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- őrölt szerecsendió
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemellet ketté nyitjuk,mintha egy zsemlét vágnánk fel vízszintesen.
Kívül-belül sózzuk,borsozzuk.
A töltelékhez:
A reszelt sajtot a vajjal,petrezselyemzölddel,fokhagymával,szerecsendióval összegyúrjuk.
Egy kis időre a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékkel a melleket betöltjük úgy,hogy az egyik felére simítjuk,majd a másik felét ráhajtjuk.
Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk.
Duplán panírozunk,hogy a töltelék ki ne folyjon sütéskor.
Bő, forró olajban fedő alatt lassan kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »