Ketchupos sült csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 1 kk só
- 7 ek ketchup
- 2 ek méz
- 2 ek olaj
- 0,5 kk őrölt bors
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítjuk és leitatjuk róla vizet és meghintjük sóval.
Egy tálkába, amibe majd beleférnek a combok is, beleöntjük a ketcupot, a mézet, az olajat, meghintjük borssal. A megtisztított fokhagymát belezúzzuk, a vöröshagymát pedig belereszeljük (utóbbihoz sajtreszelőt használtam). Alaposan összeforgatjuk, majd a húsokat egyesével jól megforgatjuk benne. Lefedve pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk benne pácolódni.
Egy közepes méretű tepsibe fektetjük a combokat, ráöntjük a tál alján maradt páclevet. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 40 percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 20 percet pirítjuk.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.
Tipp:
Az eredmény nem egy ropogósra sült, hanem egy puha, szaftos, kicsit pikáns csirke lett. A krumplipüré szerintem tökéletesen illett hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »