Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keleti fűszeres almával-citrommal töltött csirke recept

Keleti fűszeres almával-citrommal töltött csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 bontott csirke
    • 3-4 kisebb alma
    • 1 citrom
    • 3-4 fokhagyma
    • kínai öt fűszer keverék (csillagánizs, szecsuáni bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj)
    • juharszirup
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:

    A csirkét kívül-belül bedörzsölöm a fűszerek keverékével. Az almákat negyedelve (magház nélkül), a citromokat karikázva beletöltöm a csirke hasüregébe. Mellé fokhagymát is teszek.
    reg
    A sütéshez római tálat használtam. Csak kevés víz kellett hozzá. Előmelegített sütőben először magas hőfokon sütöm 10-15 percig, majd visszaveszem alacsonyabb hőfokra és nagyjából 1-1,5 óra alatt készre sütöm.

    A sütés végén a csirkét megkenem citromlé és juharszirup keverékével, majd további 5 percig pirítom.

    Akár salátával akár krumplival nagyon finom ünnepi ebéd.

    Nálunk vajon pirított petrezselymes burgonya készült mellé és káposztasaláta egy kis csemege uborkával bolondítva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá