Keleti fűszeres almával-citrommal töltött csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 bontott csirke
- 3-4 kisebb alma
- 1 citrom
- 3-4 fokhagyma
- kínai öt fűszer keverék (csillagánizs, szecsuáni bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj)
- juharszirup
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A csirkét kívül-belül bedörzsölöm a fűszerek keverékével. Az almákat negyedelve (magház nélkül), a citromokat karikázva beletöltöm a csirke hasüregébe. Mellé fokhagymát is teszek.
A sütéshez római tálat használtam. Csak kevés víz kellett hozzá. Előmelegített sütőben először magas hőfokon sütöm 10-15 percig, majd visszaveszem alacsonyabb hőfokra és nagyjából 1-1,5 óra alatt készre sütöm.
A sütés végén a csirkét megkenem citromlé és juharszirup keverékével, majd további 5 percig pirítom.
Akár salátával akár krumplival nagyon finom ünnepi ebéd.
Nálunk vajon pirított petrezselymes burgonya készült mellé és káposztasaláta egy kis csemege uborkával bolondítva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »