Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell recept

Kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell
    • 16 szelet bacon
    • 20 dkg lágy kecskesajt
    • 20 dkg spenót
    • 8 spárga
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek olíva olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

    Elkészítése:

    A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 4 db 20 x 15 cm-es téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.

    Egy nagyobb darab alufólia közepén elhelyezek 4 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, a közepén egy sávban ráteszem a kecskesajt negyedét.

    A spenótot megtisztítom a szárától, megmosom, jól lecsepegtetem, és a negyedét a sajtra halmozom.
    Az áttört fokhagymát elkeverem az olajjal, és a negyedével meglocsolom a spenótot.

    Erre rakok 2 db méretre vágott spárgát, amit előzőleg szükség szerint meghámozok. Ízlés szerint sózom.
    Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a bacon szalonnával, végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom.

    Összeállítom a másik három adagot, és egy tepsiben, 220 fokon 40 percig sütöm. Ha elkészült, kiveszem a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.

    A kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 180 kcal
    Fehérje: 20 g
    Szénhidrát: 1 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá