Kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 16 szelet bacon
- 20 dkg lágy kecskesajt
- 20 dkg spenót
- 8 spárga
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olíva olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítése:
A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 4 db 20 x 15 cm-es téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.
Egy nagyobb darab alufólia közepén elhelyezek 4 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, a közepén egy sávban ráteszem a kecskesajt negyedét.
A spenótot megtisztítom a szárától, megmosom, jól lecsepegtetem, és a negyedét a sajtra halmozom.
Az áttört fokhagymát elkeverem az olajjal, és a negyedével meglocsolom a spenótot.
Erre rakok 2 db méretre vágott spárgát, amit előzőleg szükség szerint meghámozok. Ízlés szerint sózom.
Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a bacon szalonnával, végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom.
Összeállítom a másik három adagot, és egy tepsiben, 220 fokon 40 percig sütöm. Ha elkészült, kiveszem a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.
A kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 20 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 11 g