Kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 16 szelet bacon
  • 20 dkg lágy kecskesajt
  • 20 dkg spenót
  • 8 spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Elkészítése:

A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 4 db 20 x 15 cm-es téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.

Egy nagyobb darab alufólia közepén elhelyezek 4 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, a közepén egy sávban ráteszem a kecskesajt negyedét.

A spenótot megtisztítom a szárától, megmosom, jól lecsepegtetem, és a negyedét a sajtra halmozom.
Az áttört fokhagymát elkeverem az olajjal, és a negyedével meglocsolom a spenótot.

Erre rakok 2 db méretre vágott spárgát, amit előzőleg szükség szerint meghámozok. Ízlés szerint sózom.
Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a bacon szalonnával, végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom.

Összeállítom a másik három adagot, és egy tepsiben, 220 fokon 40 percig sütöm. Ha elkészült, kiveszem a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.