Karfiolos rakottas recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 60 dkg csirkemell
- 2 db póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1-1 piros pritaminpaprika és zöld paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl tejföl
- só
- bors
- 1 ek. házi ételízesítő
- sűltcsirke fűszerkeverék vagy tetszés szerinti fűszer
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük és ételízesítős vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük,vajazott jénaiba szedjük.
A zöldségeket felaprítjuk és a felkockázott, befűszerezett hússal együtt zsiradékon, serpenyőben megpirítjuk.
A karfiolra lapátoljuk és meglocsoljuk tejföllel.
200 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk az összevágott petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »