Karfiolos rakottas recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 60 dkg csirkemell
- 2 db póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1-1 piros pritaminpaprika és zöld paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl tejföl
- só
- bors
- 1 ek. házi ételízesítő
- sűltcsirke fűszerkeverék vagy tetszés szerinti fűszer
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük és ételízesítős vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük,vajazott jénaiba szedjük.
A zöldségeket felaprítjuk és a felkockázott, befűszerezett hússal együtt zsiradékon, serpenyőben megpirítjuk.
A karfiolra lapátoljuk és meglocsoljuk tejföllel.
200 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk az összevágott petrezselyemmel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »