Karfiolos rakottas recept
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 60 dkg csirkemell
- 2 db póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1-1 piros pritaminpaprika és zöld paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl tejföl
- só
- bors
- 1 ek. házi ételízesítő
- sűltcsirke fűszerkeverék vagy tetszés szerinti fűszer
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk,rózsáira szedjük és ételízesítős vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük,vajazott jénaiba szedjük.
A zöldségeket felaprítjuk és a felkockázott, befűszerezett hússal együtt zsiradékon, serpenyőben megpirítjuk.
A karfiolra lapátoljuk és meglocsoljuk tejföllel.
200 fokon kb 15 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk az összevágott petrezselyemmel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

