Kakasleves recept
Hozzávalók:
- 2 kakas apróléka
- 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 – 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- pár zellerlevél
- néhány lestyán levél
- 1 bő evőkanál szemes feketebors
- só ízlés szerint
- levestészta
Elkészítése:
Az aprólékot többször átöblítjük, szükség szerin daraboljuk. Hideg vízben feltesszük főni sóval, borssal és a zöld fűszerekkel. Gyöngyöző vízben hosszú ideig főzzük, a közben keletkező habot leszedjük.
Mikor már a hús megpuhult, hozzáfőzzük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, valamint ha máj is volt az aprólékok közt, akkor azt is a zöldségekkel együtt tesszük a főzőlébe.
Amikor a zöldségek is megfőttek, a leveslét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. A levestésztát meg lehet főzni sós, vagy ételízesítős vízben külön is, akkor külön tálaljuk a tésztát, és mindenki igénye szerint szedhet belőle.
A főtt zöldségeket és a főtt húst szintén külön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


