Kakasleves recept

Hozzávalók:
- 2 kakas apróléka
- 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, karalábé)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 – 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- pár zellerlevél
- néhány lestyán levél
- 1 bő evőkanál szemes feketebors
- só ízlés szerint
- levestészta
Elkészítése:
Az aprólékot többször átöblítjük, szükség szerin daraboljuk. Hideg vízben feltesszük főni sóval, borssal és a zöld fűszerekkel. Gyöngyöző vízben hosszú ideig főzzük, a közben keletkező habot leszedjük.
Mikor már a hús megpuhult, hozzáfőzzük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, valamint ha máj is volt az aprólékok közt, akkor azt is a zöldségekkel együtt tesszük a főzőlébe.
Amikor a zöldségek is megfőttek, a leveslét leszűrjük, és levestésztát főzünk bele. A levestésztát meg lehet főzni sós, vagy ételízesítős vízben külön is, akkor külön tálaljuk a tésztát, és mindenki igénye szerint szedhet belőle.
A főtt zöldségeket és a főtt húst szintén külön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »