Kacsazsírban sült fokhagymás csirkecombok recept

Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 2 púpos ek kacsazsír
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítjuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húsokat. Meghintjük sóval, borssal.
Egy kisebb jénait kikenünk 2 ek kacsazsírral és belefektetjük a combokat. Pár órát lefedve hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a husikat. A sütőt előmelegítjük.
A combokat kicsit lekenjük a kacsazsírral és közéjük öntünk kb. 0,7 dl vizet. Alufóliával lefedve 200 fokon alul-felülsütéssel 1 órát puhítjuk.
Ezután (ha már kellőképpen megpuhultak) a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a husi.
Tipp:
Illik hozzá akár párolt rizs, vagy krumplipüré, esetleg friss saláta. A savanyú uborka pedig elmaradhatatlan kísérője.
Egyszerű étel, nem szükséges sok időt eltölteni vele a konyhában.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »