Kacsazsírban sült fokhagymás csirkecombok recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 2 púpos ek kacsazsír
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítjuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húsokat. Meghintjük sóval, borssal.
Egy kisebb jénait kikenünk 2 ek kacsazsírral és belefektetjük a combokat. Pár órát lefedve hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a husikat. A sütőt előmelegítjük.
A combokat kicsit lekenjük a kacsazsírral és közéjük öntünk kb. 0,7 dl vizet. Alufóliával lefedve 200 fokon alul-felülsütéssel 1 órát puhítjuk.
Ezután (ha már kellőképpen megpuhultak) a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a husi.
Tipp:
Illik hozzá akár párolt rizs, vagy krumplipüré, esetleg friss saláta. A savanyú uborka pedig elmaradhatatlan kísérője.
Egyszerű étel, nem szükséges sok időt eltölteni vele a konyhában.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


