Kacsazsírban sült fokhagymás csirkecombok recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 2 púpos ek kacsazsír
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 fej fokhagyma
Elkészítése:
A combokat alaposan megtisztítjuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húsokat. Meghintjük sóval, borssal.
Egy kisebb jénait kikenünk 2 ek kacsazsírral és belefektetjük a combokat. Pár órát lefedve hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a husikat. A sütőt előmelegítjük.
A combokat kicsit lekenjük a kacsazsírral és közéjük öntünk kb. 0,7 dl vizet. Alufóliával lefedve 200 fokon alul-felülsütéssel 1 órát puhítjuk.
Ezután (ha már kellőképpen megpuhultak) a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a husi.
Tipp:
Illik hozzá akár párolt rizs, vagy krumplipüré, esetleg friss saláta. A savanyú uborka pedig elmaradhatatlan kísérője.
Egyszerű étel, nem szükséges sok időt eltölteni vele a konyhában.