Kacsazsírban sült fokhagymás csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kacsazsírban sült fokhagymás csirkecombok

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 2 púpos ek kacsazsír
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 fej fokhagyma

Elkészítése:

A combokat alaposan megtisztítjuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húsokat. Meghintjük sóval, borssal.

Egy kisebb jénait kikenünk 2 ek kacsazsírral és belefektetjük a combokat. Pár órát lefedve hagyjuk, hogy a fűszerek jól átjárják a husikat. A sütőt előmelegítjük.

A combokat kicsit lekenjük a kacsazsírral és közéjük öntünk kb. 0,7 dl vizet. Alufóliával lefedve 200 fokon alul-felülsütéssel 1 órát puhítjuk.

Ezután (ha már kellőképpen megpuhultak) a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsoljuk a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a husi.

Tipp:

Illik hozzá akár párolt rizs, vagy krumplipüré, esetleg friss saláta. A savanyú uborka pedig elmaradhatatlan kísérője.
Egyszerű étel, nem szükséges sok időt eltölteni vele a konyhában.