Sült kacsamell recept

Hozzávalók:
- 2 szép kacsamell
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A kacsamell bőrös részét kockásra bevagdosom, de nagyon vigyázok, hogy a húsba ne vágjak bele, majd beborsozom.
Egy öntött vas serpenyőt (vagy egy olyat amit később a sütőbe is be tudok tenni) felforrósítok, belehelyezem a húst a bőrös részével lefele – hogy némi zsiradék is kisüljön belőle – , ha szép pirosra sült megfordítom és a másik oldalát is enyhén pirosra sütöm, majd hozzádobom a szeletekre vágott fokhagymát, lefedem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöm alsó/felső sütés mellett.
Szeletekre vágva, enyhén megsózva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »