Sült kacsamell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 szép kacsamell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítése:

A kacsamell bőrös részét kockásra bevagdosom, de nagyon vigyázok, hogy a húsba ne vágjak bele, majd beborsozom.

Egy öntött vas serpenyőt (vagy egy olyat amit később a sütőbe is be tudok tenni) felforrósítok, belehelyezem a húst a bőrös részével lefele – hogy némi zsiradék is kisüljön belőle – , ha szép pirosra sült megfordítom és a másik oldalát is enyhén pirosra sütöm, majd hozzádobom a szeletekre vágott fokhagymát, lefedem alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöm alsó/felső sütés mellett.

Szeletekre vágva, enyhén megsózva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!