Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 db pecsenye kacsa
- szárnyas fűszer só
- 1 dl must
- 1 dl fehérbor
A mártáshoz:
- 2 fürt nagy szemű édes szőlő
- 2 dl édes fehérbor
- 1 dl must
- 1 ek méz
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszer sóval. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot majd lefóliázzuk a tepsit. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük. A megsült kacsát részeire szedjük a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.