Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept

Mustos-boros kacsasült szőlőmártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db pecsenye kacsa
    • szárnyas fűszer só
    • 1 dl must
    • 1 dl fehérbor

    A mártáshoz:

    • 2 fürt nagy szemű édes szőlő
    • 2 dl édes fehérbor
    • 1 dl must
    • 1 ek méz
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 citrom leve

    Elkészítése:
    A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszer sóval. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot majd lefóliázzuk a tepsit. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük. A megsült kacsát részeire szedjük a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá