Mustos-boros kacsasült szőlőmártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db pecsenye kacsa
- szárnyas fűszer só
- 1 dl must
- 1 dl fehérbor
A mártáshoz:
- 2 fürt nagy szemű édes szőlő
- 2 dl édes fehérbor
- 1 dl must
- 1 ek méz
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk, megmossuk. Kívül-belül megszórjuk a fűszer sóval. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük, aláöntjük a bort és a mustot majd lefóliázzuk a tepsit. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni, majd kibontva szép pirosra, ropogósra sütjük. A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk, majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt, mézzel és a citrom levével ízesítjük. A megsült kacsát részeire szedjük a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »