Kacsa- és libasült recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kacsamell
- 4 kacsacomb
- 1 libamell
- 2 libacomb
- 2 tk morzsolt majoránna
- 1 tk kakukkfű
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A combokat és a mellet sóval, borssal bedörzsölöm, a húsos felét fűszerezem majoránnával és kakukkfűvel.
Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat, aláöntöm a bort. Alufóliával lefedve, 200 fokon 80 percig sütöm, majd a fóliát levéve, még 15 perc alatt ropogósra sütöm a bőrét.
Tipp:
A fagyasztóláda mélye sokszor kincseket rejt, amiért érdemes néha feltúrni. Szerencsére húsoknál mindig ráírom a csomagra mi van benne, ezért nem ér meglepetés. Kacsa-, libamelleket és combokat leltem, amiért érdemes volt felfűteni a kemencét. Az eredmény pedig itt látható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

