Hawaii csirkemell gazdaságosabban recept

Hozzávalók 2 személyre:
- 1 csirkemell- nem kell filé
- só, bors, olaj
- maradék sajt és ananász befőtt
- 8 -10 közepes burgonya
- 1 nagy kanál margarin- lehetőleg joghurtos
- 2-3 dl tej
- só
Elkészítése:
A csirkemellet elfelezem a csont mentén, majd a két felet is két szeletre vágom hosszában. Besózom, borsozom, majd bő olajban beteszem a sütőbe 170 fokon, alufóliával letakarva. Amikor már félig megsült, teszek rá 1-2 karika ananászt, és maradék sajttal megszórom, ha van otthon mozarella, azzal a legfinomabb, de nem baj, ha száradék van csak. Lehet rá tenni bazsalikomot, oregánót, petrezselymet aprítva és egy gerezd fokhagymát is reszelve. Olyan 30 perc alatt kész, nagyon finom. Van egy eszményi püré receptem hozzá:
a tisztított burgonyát kisebb kockákra felszelve sós vízben puhára főzzük 20-30 perc alatt- nem baj, ha szétmegy. Szűrés után a vajjal összetöröm krumplinyomóval, majd a tejet adagolva habosra kikeverem. Egy pici szerecsendióval fűszerezhető, de nem szükséges. Az egész ebéd 50 perc alatt kész és olyan 1500 forintba kerül.
A kép csak illusztráció, de hasonlóan néz ki, ha én csinálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »