Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítése:
A csirkemellet elfelezem a csont mentén, majd a két felet is két szeletre vágom hosszában. Besózom, borsozom, majd bő olajban beteszem a sütőbe 170 fokon, alufóliával letakarva. Amikor már félig megsült, teszek rá 1-2 karika ananászt, és maradék sajttal megszórom, ha van otthon mozarella, azzal a legfinomabb, de nem baj, ha száradék van csak. Lehet rá tenni bazsalikomot, oregánót, petrezselymet aprítva és egy gerezd fokhagymát is reszelve. Olyan 30 perc alatt kész, nagyon finom. Van egy eszményi püré receptem hozzá:
a tisztított burgonyát kisebb kockákra felszelve sós vízben puhára főzzük 20-30 perc alatt- nem baj, ha szétmegy. Szűrés után a vajjal összetöröm krumplinyomóval, majd a tejet adagolva habosra kikeverem. Egy pici szerecsendióval fűszerezhető, de nem szükséges. Az egész ebéd 50 perc alatt kész és olyan 1500 forintba kerül.
A kép csak illusztráció, de hasonlóan néz ki, ha én csinálom.