Háromhagymás csirke aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 80 dkg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
- 10 db koktélparadicsom
- 1 ek liszt
- borsikafű
- köménymag
- só
Elkészítése:
A csirkemellet 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd sózzuk és borsikafűvel ízesítjük.
A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát apróra kockázzuk, és a hús közé dobjuk. 2-3 perc alatt összeforgatjuk, pirítjuk.
Ezután egy evőkanál liszttel meghintjük, elkeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, és kiforraljuk. Az utolsó 1-2 percben a gyöngyhagymát és a gerezdekre vágott paradicsomot is belekeverjük.
Ezalatt a burgonyát héjában megfőzzük, a húshoz hasonló hasábokra daraboljuk. Forró zsiradékon szépen megpirítjuk, közben egész köményt szórunk rá, és az aprópecsenyével összekeverve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »