Három ízű csirkeragu recept
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 konzerv ananász
- 1 konzerv kukorica
- 500 ml főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- őrölt chili
- só bors
Elkészítése:
A következő recept azért egyszerű, mert mindent csak össze kell borítani. Kezdésnek egy magas falú serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a csirkemell csíkokat. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg őrölt chiliporral (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti a csípőset).
Mikor kellően megpuhult a hús, ráöntjük a lecsepegtetett kukoricát. Szűrjük le az ananász levét, tegyük félre, majd az ananászt is öntsük a húsra. Ha minden összetevő átforrósodott, a tejszínt keverjük el az ananász levével, majd öntsük a húsra. forraljuk össze, majd a végén tegyük bele a 20 dkg reszelt sajtot is.
Ezzel a recepttel egy ételben ízlelhetjük meg az édes, sós és csípős ízeket. Meglepő, hogy mennyire passzolnak egymáshoz.
Köretnek én nokedlit készítettem, de bármivel összeillik, ki mit szeret.
Tipp:
Én dupla adagot csináltam, minden nagyon hamar elfogyott, hatalmas sikert aratott.