Három ízű csirkeragu recept

Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 konzerv ananász
- 1 konzerv kukorica
- 500 ml főzőtejszín
- 20 dkg sajt
- őrölt chili
- só bors
Elkészítése:
A következő recept azért egyszerű, mert mindent csak össze kell borítani. Kezdésnek egy magas falú serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a csirkemell csíkokat. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg őrölt chiliporral (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti a csípőset).
Mikor kellően megpuhult a hús, ráöntjük a lecsepegtetett kukoricát. Szűrjük le az ananász levét, tegyük félre, majd az ananászt is öntsük a húsra. Ha minden összetevő átforrósodott, a tejszínt keverjük el az ananász levével, majd öntsük a húsra. forraljuk össze, majd a végén tegyük bele a 20 dkg reszelt sajtot is.
Ezzel a recepttel egy ételben ízlelhetjük meg az édes, sós és csípős ízeket. Meglepő, hogy mennyire passzolnak egymáshoz.
Köretnek én nokedlit készítettem, de bármivel összeillik, ki mit szeret.
Tipp:
Én dupla adagot csináltam, minden nagyon hamar elfogyott, hatalmas sikert aratott.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »