Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Három ízű csirkeragu recept

Három ízű csirkeragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg csirkemell
    • 1 konzerv ananász
    • 1 konzerv kukorica
    • 500 ml főzőtejszín
    • 20 dkg sajt
    • őrölt chili
    • só bors

    Elkészítése:

    A következő recept azért egyszerű, mert mindent csak össze kell borítani. Kezdésnek egy magas falú serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a csirkemell csíkokat. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg őrölt chiliporral (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti a csípőset).

    Mikor kellően megpuhult a hús, ráöntjük a lecsepegtetett kukoricát. Szűrjük le az ananász levét, tegyük félre, majd az ananászt is öntsük a húsra. Ha minden összetevő átforrósodott, a tejszínt keverjük el az ananász levével, majd öntsük a húsra. forraljuk össze, majd a végén tegyük bele a 20 dkg reszelt sajtot is.

    Ezzel a recepttel egy ételben ízlelhetjük meg az édes, sós és csípős ízeket. Meglepő, hogy mennyire passzolnak egymáshoz.

    Köretnek én nokedlit készítettem, de bármivel összeillik, ki mit szeret.

    Tipp:

    Én dupla adagot csináltam, minden nagyon hamar elfogyott, hatalmas sikert aratott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá