Három ízű csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Három ízű csirkeragu

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 1 konzerv ananász
  • 1 konzerv kukorica
  • 500 ml főzőtejszín
  • 20 dkg sajt
  • őrölt chili
  • só bors

Elkészítése:

A következő recept azért egyszerű, mert mindent csak össze kell borítani. Kezdésnek egy magas falú serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a csirkemell csíkokat. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg őrölt chiliporral (a mennyiség attól függ, ki mennyire szereti a csípőset).

Mikor kellően megpuhult a hús, ráöntjük a lecsepegtetett kukoricát. Szűrjük le az ananász levét, tegyük félre, majd az ananászt is öntsük a húsra. Ha minden összetevő átforrósodott, a tejszínt keverjük el az ananász levével, majd öntsük a húsra. forraljuk össze, majd a végén tegyük bele a 20 dkg reszelt sajtot is.

Ezzel a recepttel egy ételben ízlelhetjük meg az édes, sós és csípős ízeket. Meglepő, hogy mennyire passzolnak egymáshoz.

Köretnek én nokedlit készítettem, de bármivel összeillik, ki mit szeret.

Tipp:

Én dupla adagot csináltam, minden nagyon hamar elfogyott, hatalmas sikert aratott.