Hamis csirkecombok recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg liszt
- 4 dl víz
- 1 leveskocka
- 2 ek margarin
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg ömlesztett sajt
- 1 mk mustár
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- zsemlemorzsa
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A 4 dl vízben feloldjuk a leveskockát, hozzáadjuk az apróra felkockázott csirkemellet, a hagymát, és 10percig főzzük.
Leszűrjük, és a levet visszaöntjük a tálba, a húst félretesszük.
A léhez hozzáadjuk a margarint, majd kevergetve a lisztet is. Az így kapott tésztát hagyjuk hűlni, közben pedig elkészítjük a tölteléket.
A húshoz hozzáadjuk a sót, a borsot, a mustárt, a felaprított petrezselymet és az ömlesztett sajtot. Jól összedolgozzuk.
A kihűlt tésztából kis gombócokat formálunk. Elnyújtjuk, közepébe helyezünk az elkészített masszából, és comb alakúra formáljuk.
Ezután felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.
A hamis csirkecombok kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 186 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 6 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 6 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.