Hamis csirkecombok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg liszt
  • 4 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 ek margarin
  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg ömlesztett sajt
  • 1 mk mustár
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A 4 dl vízben feloldjuk a leveskockát, hozzáadjuk az apróra felkockázott csirkemellet, a hagymát, és 10percig főzzük.

Leszűrjük, és a levet visszaöntjük a tálba, a húst félretesszük.

A léhez hozzáadjuk a margarint, majd kevergetve a lisztet is. Az így kapott tésztát hagyjuk hűlni, közben pedig elkészítjük a tölteléket.

 

A húshoz hozzáadjuk a sót, a borsot, a mustárt, a felaprított petrezselymet és az ömlesztett sajtot. Jól összedolgozzuk.

A kihűlt tésztából kis gombócokat formálunk. Elnyújtjuk, közepébe helyezünk az elkészített masszából, és comb alakúra formáljuk.

Ezután felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.